Masterclass Pieter Booij

Hoogwaardige chocolade, is behalve heerlijk, een natuurproduct met werkzame stoffen die goed voor ons zijn. Maar hoe herken je goede chocolade? Wat zijn de verschillen? Hoe kun je er mee werken en…
hoe kook je ermee?

Chocoholic? Dan moet u dit meemaken

Masterclass ‘koken met chocolade’ met chocolatier Pieter Booij

Welkom in onze ontvangstruimte met een feestelijk welkomstglas en amuse, waarna we kort iets vertellen over het verloop van de avond. Het ontvangst duurt een half uur en is bij de totale duur van het kookprogramma inbegrepen. U krijgt bij aanvang een schoon keukenschort in bruikleen ter bescherming van uw kleding.

Hierna nemen we u mee naar de kookeilanden in de keukens. Deze exclusieve masterclass staat onder leiding van Pieter Booij, founding father van het internationale patisserie- en chocolateriehuis Huize van Wely sinds 1922.  Met hem gaan we terug naar de basis van chocolade: in combinatie met hartige gerechten. We maken een bijzonder hartig voor- en hoofdgerecht met chocolade en sluiten af met een bijzondere zoet-hartige variant: het chocoladedessert. Pieter Booij zal u, samen met onze chefs, begeleiden bij de bereiding van een heerlijk en bijzonder 3-gangen chocolade menu. Tussendoor gaat u gezamenlijk aan tafel om te genieten van de door u klaargemaakte gerechten in het sfeervolle restaurant van de Kookerij, naast de keukens.

Choco-college
We werken met chocolade van hoge kwaliteit. Maar hoe herken je goede chocolade? Wat zijn de verschillen? U krijgt natuurlijk een klein chocoladecollege.

*** Chocolade Menu ***
Grote garnalen met een schuimige saus van witte chocolade

Rouleau van hazenrug* gevuld met een face van haas in een donkere chocoladesaus

Gateau Chaud: lopend  chocoladetaartje met een interieur van chocolade en blauwe kaas

Koffie of thee
* afhankelijk van seizoen

Chocolade
De cacaoboon was vroeger een kostbaar ruilmiddel, gelijk aan goud. Men was er van overtuigd dat het drinken van de chocoladedrank, zoals deze destijds gebrouwen werd, hartig en met veel rode pepers, veel energie gaf. Maar niet alleen dat. Het had de functie van vitaminepil, pepmiddel, medicijn en afrodisiacum in één. De wetenschap geeft de Maya’s en Azteken inmiddels gelijk: er worden steeds meer stoffen in chocolade gevonden die goed en gezond voor de mens zijn.

Wist u?
Wist u dat de cacao in chocolade, vooral in de pure chocolade variant, verschrikkelijk veel werkzame stoffen bevat die goed voor ons zijn? Hoogwaardige chocolade zoals deze, bevat anti-oxidanten die onder meer tegen hart- en vaatziekten beschermen en zelfs ontstekingsremmend werken. Het verhoogt het serotonine- en endorfinegehalte in de hersenen en kan de gemoedstoestand verbeteren door de theobromine en fenylethylamine die erin zitten. Stofjes die onze hersenen ook aanmaken als we verliefd zijn.

Pieter Booij, Huize van Wely sinds 1922
Toppatissier en -chocolatier Pieter Booij is founding father  van Huize van Wely sinds 1922. Eind jaren ’60 kwam hij aan het roer van dit bedrijf te staan en door zijn innovatieve en destijds totaal nieuwe visie op het gebied van patisserie- en chocolaterieproducten, maar ook verpakking, winkelinterieur en meer, heeft dit bedrijf zijn internationale faam verworven. Pionier in een land dat nog nauwelijks patisserie kende. Alle meer dan 500 producten van Huize van Wely (patisserie, chocolaterie en glacerie – ijs),  worden handmatig, in house, in Noordwijk gemaakt. Daarmee is dit bedrijf uniek en staat het nog steeds op eenzame hoogte. Eerlijke, pure producten: geen kunstmatige geur- of smaakstoffen, geen conserveringsmiddelen.

Huize van Wely heeft, naast het moederbedrijf in Noordwijk waar de keukens zich bevinden, twee vestigingen in Amsterdam, één in Heemstede en twee in Jakarta, Indonesië. 

Praktische informatie

Inclusief
Ontvangst met welkomstglas en amuse, tafelwaters & afsluitend koffie of thee na het diner

Aantal deelnemers
Vanaf 40  t/m 80 personen

Prijs
€ 85,00 per persoon

Tijdsduur
4 uur 

Drankenarrangement
U kunt bij uw masterclass chocolade een drankenarrangement boeken. Onbeperkt genieten van onze (rode en witte) huiswijnen, bier, frisdranken en waters: € 22,50 per persoon

Prijzen exclusief BTW

U kunt op een datum naar keuze, met een groep vanaf 40 personen, deze masterclass chocolade boeken. U bepaalt zelf uw datum & aankomsttijd

Meer weten?