Duurzaamheid en visie

De Kookerij Culinary College heeft een groot hart voor haar omgeving. We koken graag uit onze omgeving; men moet op het bord kunnen zien welk seizoen het is. We koken met gebruik van zoveel mogelijk streekgebonden producten.

Hart voor onze omgeving
De Kookerij Culinary College heeft een groot hart voor haar omgeving. We koken graag uit onze omgeving, men moet op het bord kunnen zien welk seizoen het is. We koken met gebruik van zoveel mogelijk fairtrade producten. Maar vooral gaan we respectvol met onze omgeving om. We houden rekening met het dierenwelzijn bij onze inkoop van vlees en vis: ons vlees is standaard biologisch, vis is altijd naar MSC keurmerk gevangen. Onze wereld heeft geen onuitputtelijke voedselbronnen. Daarvan zijn we ons zeer bewust en daarom bieden we naast onze vlees- en vismenu’s ook vegetarische menu’s en andere vernieuwende producten aan.  In het aanbod van onze menu’s is er dus de keuze om geheel of deels, biologisch of vegetarisch te koken. We kopen zo scherp mogelijk in, zodat we nauwelijks eten hoeven te verspillen. We verwerken onze eventuele overgebleven restjes of geven deze aan u mee naar huis. We bieden gratis karaffen kraanwater aan als alternatief voor flessen bronwater.

Educatie
Kookscholen en kookstudio’s als de Kookerij, hebben een belangrijke rol in de groeiende bewustwording over ons eten. Die rol nemen we heel serieus want educatie vinden we heel belangrijk. Tijdens onze kookworkshops leren deelnemers over de herkomst van producten. U komt bij ons koken omdat het ontzettend leuk is om samen te koken. Om elkaar beter of op een andere manier te leren kennen. Om uw keuken-, waren- & bereidingskennis uit te breiden. Maar u komt ook bij ons koken om daadwerkelijk wat op te steken van de producten waar u mee werkt. Ook dat, hopen wij, helpt mee aan voeling met de omgeving en gevoel voor dier en natuur.

Wij willen graag de drempel verlagen om te (komen) koken. Daarom kunt u bij de Kookerij naast koken of trainen met het bedrijf, ook samen, alleen of met een klein groepje, inschrijven op veel kookworkshops op open inschrijving. We organiseren masterclasses met bekende chefs en maken zo hun vernieuwende denkwijzen en kooktechnieken voor iedereen beschikbaar. Bijvoorbeeld door te laten zien dat men veel meer met groenten kan doen dan men gewend is. Daarin is de Kookerij als zeer grote kookstudio, uniek.

Lid Slow Food Nederland
Niet voor niets zijn we deels UTZ gecertificeerde en lid van Slow Food. Een organisatie die staat voor lekker, puur en eerlijk eten. Wat een nieuwe hype lijkt, is al 20 jaar het uitgangspunt van de internationale Slow Food beweging. Een uitgangspunt dat ons past als een handschoen.