Vrienden van de Kookerij

De Kookerij kan maar liefst 150 gasten van een fantastische kookworkshop voorzien. Dat Klaas (chef de cuisine Kookerij) het niet allemaal alleen kan moge duidelijk zijn! Dus Klaas heeft zo nu en dan hulp van zeer goede chefs.  Daarnaast hebben we ook een aantal experts die een aanvulling zijn op onze workshops! We stellen ze graag aan je voor!

Kees van Doorn
Al vanaf zeer jonge leeftijd was Kees altijd al druk bezig met het organiseren van gezellige etentjes met eerlijke gerechten. Van huis uit kreeg hij een belangrijke les mee: eten moet altijd vers en gezond zijn. Als je met de beste producten werkt, heb je weinig nodig om het lekker te krijgen! Dit zei zijn moeder altijd en dat is nu zijn motto.
Kees verzorgt graag, met veel creativiteit, lekkere, gezonde en vooral gezellige dineravonden. Zowel in de educatieve zin met een kookworkshop als in de sfeer van private dining. Als vakidioot deelt hij graag zijn kennis van wijn en bier, zeker in de combinatie met mooie gerechten. Kees onze grappenmaker. Maar als het op koken aan komt zeer serieus en creatief!

Rob van Gasselt
Heeft een passie voor koken sinds de middelbare school met een eigen kookclub. Door de jaren heen ontwikkelde hij een voorliefde voor de Aziatische keuken en legde zich toe op Indonesisch en met name Balinees. Door zijn vele reizen naar Indonesië en met name Bali door de jaren heen werden vrienden en bekenden met steeds grotere regelmaat verrast op rijsttafels en proeverijen van Indonesische oorsprong. Geïnspireerd door met name de Balinese chef-kok Lonny Gerungan is deze van groot belang geweest voor Rob’s culinaire ontwikkeling. Zijn liefde voor de Indonesische keuken resulteerde het afgelopen jaar in een succesvol eigen kookboek ´Balistyle chef, koken met heimwee naar Bali. Natuurlijk is dit boek te koop bij de Kookerij en kunt u dit aanschaffen tijdens een van onze speciale Indonesische kookworkshops. Naast de beheersing van de Indonesische keuken is Rob een wandelende encyclopedie voor allehand keukengeheimen en in hij thuis in meerdere keukens. Rob, een rustige man met engelengeduld en een enorme passie voor het vak!

Walter Meupelenberg
In 2006 deed Walter mee aan het tv-programma ‘Herman Zoekt Chef’, het ging toen om zijn nieuw te openen restaurant Herrie in Amsterdam. Na een lange selectieronde zat Walter bij de laatste negen geselecteerden voor de alles bepalende show op tv. Wat begon als een leuke uitdaging werd voor hem een groot culinair avontuur in de wereld van gastronomie. Dit resulteerde in een baan als kok bij Herman den Blijker. Daarna volgde hij zijn eigen weg, onder andere als zelfstandig werkend chef bij een bekende traiteur in Den Haag. De ervaring van de afgelopen jaren in diverse horecagelegenheden neemt hij nu mee in creatieve ontwikkeling als kok en ondernemer. Wij zijn blij dat Walter met heel veel enthousiasme en passie deel uitmaakt van de brigade van de Kookerij. Walter is onze grillmaster!

Stan Broere
Stan stond niet voor niets in de finale van het RTL4 TV-programma MasterChef: hij kan verschrikkelijk goed koken. Maar zijn hart gaat het meeste uit naar desserts en dat was ook op televisie goed te merken. Stan geeft in het dagelijks leven kookles aan kinderen in het voortgezet speciaal onderwijs, geeft kookworkshops bij de Kookerij en werkt samen met een cateringbureau voor foodevents. Stan kan met veel bezieling en enthousiasme, zijn liefde voor mooie ingrediënten en koken, overbrengen op de gasten van de Kookerij. Klaas en Stan gezworen vrienden in de keuken maar ook daarbuiten. Stan is van de verfijning!

Michiel Boot
Michiel heeft jarenlang met veel plezier in vast dienstverband gewerkt, zowel in binnen- en buitenland. In 2010 maakte hij de overstap naar freelance chef. Michiel ervaart het als een voorrecht om in deze tijd te mogen werken als chef, er is zoveel aandacht voor het vak en mensen worden zich steeds bewuster van wat er in de keuken plaatsvindt. Hierdoor is er gelukkig ook meer aandacht voor eerlijke producten en is er meer ruimte voor het welzijn van dieren. Dit alles komt de kwaliteit ten goede en dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om draait! De kookstijl van Michiel kun je het beste omschrijven als modern met oog voor detail, maar altijd met aandacht voor de combinatie van smaak en de perfecte garing.
Toen Klaas hem vroeg om te assisteren bij de Kookerij twijfelde hij geen moment. Samen zijn ze een geweldig team en weten ze als geen ander de basis van het koken over te brengen met als uitgangspunt het luisterend oor voor de gast!