KinderKookLes

De Kookerij geeft kinderkookles aan kinderen tot 15 jaar. We gebruiken daarbij eerlijke en seizoensgebonden producten. De kinderen leren onder begeleiding van de chef gezonde gerechten uit verschillende keukens koken. Ons uitgangspunt hierbij is dat alles door de mini-chefs zelf wordt gemaakt. Pakjes en zakjes komen er bij De Kookerij niet aan te pas.

Tijdens de lessen raken de kleine chefs bekend met verschillende kooktechnieken. De moeilijkheidsgraad van de lessen wordt aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Omdat de mini-chefs vaak trots zijn op wat ze bereid hebben krijgen ze de gerechtjes en de receptkaarten mee naar huis. Dan kunnen ze het ook lekker thuis laten proeven.

Wij bieden drie soorten kinderkooklessen aan:

  • Open inschrijving
  • Kookles op maat
  • Kidscorner (op locatie)

Elke kinderkookles is praktijkgericht. Na de aftrap door de chef gaan de schorten om. Daarna nemen we de huisregels en het menu met elkaar door. Dan beginnen we echt te koken. Snijden, raspen, kneden, mengen, bakken, koken, grillen, stomen, borden opmaken en vooral: proeven!

Open inschrijving

Na de zomervakantie starten wij weer met onze leuke kinderkookworkshops!

Kinderkookles op maat 

Naast de workshops geven wij ook kinderkooklessen voor besloten groepen. Denk hierbij aan kinderen die een etentje voor hun ouders koken, kookles voor ouder & kind samen of kooklessen voor ouders die geïnspireerd willen worden gezond te koken voor het gezin. Het thema en de samenstelling van de kookles bepalen we dus in overleg.

Wij hebben een speciaal programma voor kinderen met ASS en/of ADHD, neem gerust contact met ons op indien je hier meer over wilt weten.

Een veilige les omgeving

Bij alle kinderkooklessen is het uitgangspunt de kinderen een veilige en vertrouwde omgeving bieden. Als wij met messen werken, doen wij dat met speciale lichtgewicht messen. Die zijn dankzij de kleine grip zeer goed hanteerbaar voor kinderen. Omdat een ongelukje vaak in een klein hoekje zit, is de chef gecertificeerd EHBO’er. Een EHBO-doos is dus ook standaard aanwezig. Daarnaast heeft de chef een certificaat hygiënisch werken: HACCP.

Meer info

Prijs
€ 22,50 per kind voor een losse kookles
€ 127,50* ipv € 135,00 per kind voor 6 kooklessen

Extra
De lessen kunnen los gevolgd worden of in een blok van 6 weken

Tijden & Data
Vanaf half september op woensdagmiddag en zaterdagochtend

Circa 2 uur per kookles


Meer weten?