Kookcursus basis technieken

Goed en vers kunnen koken. Zonder pakjes en zakjes. Het is vooral een kwestie van een goede basiskennis. Leer de basis van het koken, kooktechnieken waar je echt wat aan hebt!

‘Kookcursus basis technieken’ bestaat uit een serie van 6 kooklessen. Natuurlijk kun je een losse les boeken, we bevelen alleen wel aan de complete cursus te volgen in verband met de basis technieken die worden geleerd, en elke opvolgende les weer terugkomen.

Kookles 1. Snij -& garingstechnieken groenten
Tijdens dit kookcollege gaan we onder andere behandelen:
Verschillende snijtechnieken; onder andere Julienne, Brunoise en het maken van gerechten hiermee. Garingstechnieken, onder andere blancheren, stoven, glaceren  met seizoensgroenten.

Kookles 2. Bouillons, soepen & sauzen
Tijdens dit kookcollege gaan we onder andere behandelen:
Het bereiden van de basis: een kippen- en visbouillon, deze gaan we gebruiken om sauzen en een soep van te maken. Ook gaan we zelf mayonaise maken. Het lijkt zo gemakkelijk maar gaat maar al te vaak verkeerd.

Kookles 3. Vis & schaaldieren
Tijdens dit kookcollege gaan we onder andere behandelen:
Fileren onder leiding van de chef. We gaan de vis op twee verschillende manieren garen: pocheren en en Papillotte. Ook gaan we schaaldieren schoonmaken en pellen.

Kookles 4. Vlees
Tijdens dit kookcollege gaan we onder andere behandelen:
We gaan hier de garing (cuisson) van vlees in de pan onder de loep nemen. Wanneer is een vlees rare, medium of well done. Ook gaan we het schoonmaken en de (oven) bereiding van vlees behandelen.

Kookles 5. Dessert
Tijdens dit kookcollege gaan we onder andere behandelen:
Het maken van een dessert met een parfait en flexibele chocolade + een klassieke crème brulée. We gaan voor het eerst werken met recepturen.

Kookles 6. Het 3-gangen diner*
Tijdens dit kookcollege gaan alle deelnemers in samenspraak met de chef een 3-gangenmenu bedenken waarin alle geleerde kooktechnieken aan bod komen. De kunst is nu door middel van de opgedane kennis, met elkaar een volwaardig 3-gangen menu op tafel te zetten zoals dat in de professionele keuken gebeurt. Tijdens dit laatste en afsluitende kookcollege is het mogelijk een introducé mee te nemen, zodat deze gezellig mee kan eten. Deze introducé dient vooraf aangemeld te zijn via info@kookerij.com en het bedrag van het diner moet zijn bijgeschreven op de rekening van de Kookerij. De prijs voor een 3-gangen diner voor een introducé is € 45,00  inclusief twee consumpties per persoon.

*NB: dit laatste en afsluitende Kookcollege heeft een duur van 4 uur ipv 3 uur.

Complete kookcursus of losse kookles?

Indien u een complete kookcursus van zes kooklessen bij de Kookerij reserveert en vooraf voldoet, ontvangt u een ‘Kookerij starterspakket’:

  • Lesmateriaal het boek ‘Chef School’ van Joanna Farrow
  • Een ‘old school’ blauw geblokte keukendoek van de Kookerij
  • Blocnote en pen om notities te maken

Een enkele les is te volgen vanaf € 74,50 per persoon per les.
Dit is exclusief het starterspakket en het handboek.

Meer info

All inclusive
Welkomstglas bij de eerste kookles, de gerechten van de basis kooklessen, karaffen water en huiswijn, bier of frisdrank tijdens koken en diner.

Prijs
€ 74,50 per persoon per losse kookles all-in
€ 425,00* ipv € 447,00 voor alle 6 de kooklessen all-in
Prijzen inclusief BTW

*Extra
Wanneer je de complete kookcursus van
6 kooklessen bij ons boekt, ontvang je het starterspakket met daarin oa het boek ‘Chef School´ van Joanna Farrow met stap voor stap technieken en basisrecepturen. 

Tijden
18:30 – 21:30 uur
Circa 3 uur per kookles

Data 2019
Helaas organiseren we geen particuliere losse kooklessen en kookcursussen meer in 2019! Vanaf 20 personen kun je wél met een groep of je bedrijf inschrijven op datum naar keuze en je kook-onderwerp kiezen. Dit kan één van bovenstaande lessen zijn, maar ook het 3-gangen seizoensmenu, wereldkeuken, of anders.

Meer weten?