Workshop bakken en desserts

Bakworkshop en desserts met Stan Broere, finalist in het TV programma ‘MasterChef’.

Deze workshop op open inschrijving is geweest, u kunt niet meer inschrijven. De bakworkshop & desserts is zakelijk te boeken. Zie: kookworkshops/zakelijk/specials

We gaan samen met Stan en met chef de cuisine van de Kookerij, Klaas, 3 verschillende desserts maken. Eén daarvan is een ‘arlette’ geïnspireerd op een dessert van de wereldberoemde sterrenchef Heston Blumenthal. Met dit dessert bereikte Stan de finale van ‘MasterChef’. Het tweede nagerecht is ook uitgezonden tijdens de TV aflevering waarin Stan een demonstratie moest geven aan de finale-kandidaten van het seizoen ervoor: een crumble met een mousse van jasmijn en granny smith gelei. En we maken een warm gebakken citroentaartje met miserable deeg, we vullen deze met een curd en maken af met Italiaans kookschuim, dat we flamberen. Voor deze workshop kun je alleen, samen of met een groep(je) inschrijven. Dol op bakken? Doe mee!

Hoe verloopt de workshop? Welkom in onze ontvangstruimte met een feestelijk glas. Het ontvangst duurt een half uur en is bij de totale duur van het programma inbegrepen. Daarna maken we kennis met Stan Broere. Hij vertelt kort iets over zichzelf en het verloop van de bakworkshop en dan gaan we aan de slag. Iedereen krijgt bij aanvang een schoon keukenschort in bruikleen ter bescherming van de kleding. Stan en Klaas van Winsen begeleiden bij het maken van de desserts. Na de workshop mailen we de gemaakte recepturen door.

Stan Broere
Stan stond niet voor niets in de finale van het RTL4 TV-programma MasterChef: hij kan verschrikkelijk goed koken. Maar zijn hart gaat het meeste uit naar desserts en dat was ook op televisie goed te merken. Stan geeft in het dagelijks leven kookles aan kinderen in het voortgezet speciaal onderwijs, geeft kookworkshops bij de Kookerij en werkt samen met een cateringbureau voor foodevents. Klaas van Winsen is chef de cuisine van de Kookerij, verantwoordelijk voor de culinaire invulling van alle kookworkshops en kan met veel bezieling en enthousiasme zijn liefde voor mooie ingredienten en koken, overbrengen op de gasten van de Kookerij. 

Meer info

All-inclusive
Welkomstglas bij ontvangst, de desserts van de les, karaffen water en huiswijn, bier of frisdrank tijdens koken. Desgewenst koffie of thee na. 

Datum
vrijdag 31 maart 2017

Prijs
€ 69,50 per persoon all-in

Tijden
18:30 – 22:00 uur

Prijs inclusief BTW

Meer weten?