Koken met de black box

Verse ingrediënten. Professioneel keukengereedschap.  Koken zonder receptuur. Wij dagen u en uw team uit innovatief te denken!

All of our company cooking workshops and extra options are available in English, please contact us for a proposal in English.

Kookcompetitie ‘Black Box’
De professionele keuken is de perfecte plaats om inzicht te krijgen in de wijze waarop mensen werken. De werkwijze van de verschillende deelnemers is aan de hand van hun gedrag op kantoor voorspelbaar, maar laat zich in de professionele keuken gemakkelijk duiden. Deze competitie kan dan ook vooral worden ingezet door bedrijven die een doelgerichtere organisatie willen creëren. En vormt een prachtig onderdeel binnen een (groter) trainingsprogramma.

Wat is Black Box koken?
Koken met de Black Box is een vrij intensieve kookworkshop met vooraf onbekende recepturen en ingrediënten. Een ware test waarin het team alle beschikbare keuken-, waren- en bereidingskennis zal moeten aanwenden om tot een goed resultaat te komen: namelijk om binnen een tijdslimiet drie of vier gangen te maken met zoveel mogelijk van de ingrediënten in de Black Box. Een resultaat dat het team vooral samen zal moeten behalen. En dat maakt het, buiten bijzonder leerzaam, ook nog eens ontzettend leuk!

Hoe werkt het in de praktijk?
Bij aankomst worden u en uw gasten ontvangen met een feestelijk welkomstglas en amuse. U krijgt eerst een algemene toelichting op het programma van onze chefs. Vervolgens worden de deelnemers opgesplitst om ‘tegen’ elkaar te koken en krijgen de deelnemers de Black Box met verschillende verrassingsingrediënten. Hierna volgt de opdracht om binnen een tijdslimiet drie of vier gangen te maken met zoveel mogelijk van de ingrediënten in de Black Box. De tweede uitdaging van deze kookworkshop is dat uw kookteam alle beschikbare keuken-, waren- en bereidingskennis moet aanwenden om zonder beschikbare recepturen tot een goed resultaat te komen.

Na de mise-en-place en het koken gaat u steeds tussendoor steeds gezamenlijk aan tafel, om te genieten van de eigengemaakte gerechten en deze ook onderling goed door te proeven en te beoordelen. Koken met de Black Box is een kookprogramma met een totale duur van 4 of 5 uur bestaande uit: een half uur ontvangst, circa 2 of 2,5 uur samen koken in de keuken in groepjes en met tussenpozen samen dineren in het sfeervolle restaurant van de Kookerij.

Prijs voor de winnaars
U kunt voor de winnaars, en natuurlijk als poedelprijs, kook-gerelateerde prijzen uitreiken als mooi, leuk of hilarisch aandenken aan het event. Kijkt u hier voor onze give-away

Praktische informatie

All-inclusive
Feestelijk welkomstglas & amuse, alle overige drankjes tijdens koken en diner: huiswijnen wit en rood, bier en frisdranken, karaffen water & koffie of thee na het diner

Prijzen
Kookworkshop ‘Black Box’ 3-gangen
€ 79,50 p.p.  inclusief feestelijk welkomstglas & amuse, karaffen water & koffie of thee na het diner, exclusief overige drankjes
€ 96,50 p.p. all-inclusive
Tijdsduur 4 uur

Kookworkshop ‘Black Box’ 4-gangen
€ 90,50 p.p.  inclusief feestelijk welkomstglas & amuse, karaffen water & koffie of thee na het diner, exclusief overige drankjes
€ 107,50 p.p. all-inclusive
Tijdsduur 5 uur

*Extra optie: deze kookworkshops kunnen inclusief kookcompetitie ‘Masterchef’ worden geboekt met een extra duur van een half uur, supplement € 10,- p.p.

Aantal personen
Vanaf 20 t/m 80 personen

Prijzen exclusief BTW.
U bepaalt zelf uw datum & aankomsttijd

 

Meer weten?

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen