Bouillonblokjes

Een eerste blog kan niet beginnen zonder één van de belangrijkste mensen van de Kookerij aan je voor te stellen: chef de cuisine Klaas van Winsen!

Bouillonblokjes

De eerste blog van de Kookerij Culinary College! Waarbij we meteen hartgrondig hopen dat het ons lukt om deze fijne manier om te communiceren met jullie, onze cookies en foodies, een regelmatig vervolg te geven : ). We gaan je hierin informeren over trends en ontwikkelingen op het gebied van eten en drinken. En daarom kan deze eerste blog niet beginnen zonder één van de belangrijkste mensen van de Kookerij aan je voor te stellen: chef de cuisine Klaas van Winsen!

Klaas is opgegroeid in de UK en kwam als jonge chef in wording naar Nederland waar hij als middelste in een gezin met 3 jongens opgroeide in Warmond, vlakbij de Kaag. Hij genoot middelbaar horecaonderwijs in Wageningen en deed werkervaring op bij gerenommeerde bedrijven als De Beukenhof in Oegstgeest en Huis ter Duin in Noordwijk. Klaas is vanaf de start van de Kookerij in 2007, al werkzaam bij de Kookerij.

Klaas bedenkt en ontwikkelt elk nieuw seizoen de seizoensmenu’s. Maar ook de kookworkshops ‘Werelds Koken’ met keuze uit 6 internationale keukens, de Big Green Egg workshops, gerechten met ingrediënten naar opdracht en andere maatwerk opdrachten ontspruiten aan zijn culi-brein. Daarnaast beschikt Klaas over een onmisbare eigenschap voor een educatief bedrijf zoals de hoogwaardige kookschool die de Kookerij is en dat is dat hij heel goed is in kennis overdragen. Hij draagt kennis over op zeer motiverende, enthousiaste en vriendelijke wijze, kom het maar eens ervaren. Niet alleen op de gasten die de Kookerij bezoeken maar ook op zijn team van chefs. En niet onbelangrijk: hij weet heel goed wat er speelt op foodgebied. Klaas is er praktisch altijd en de kans dat je les krijgt van Klaas is dan ook zeer waarschijnlijk als je uw workshop boekt bij de Kookerij. Gek genoeg doet hij als hij niet aan het werk is, ook aan koken in zijn vrije tijd. Rare jongens, die chefs.
Daarnaast zijn alle chefs natuurlijk irritant eigenwijs. Zo ook Klaas. Natuurlijk leest hij bijvoorbeeld ook blogs van foodbloggers of vloggers en wat hem altijd verbaast is dat de fotografie vaak prachtig is en gerechten er mooi uitzien, maar dat in deze gerechten de opbouw van basis ingrediënten nog weleens te wensen over laat. En zo zijn we aanbeland bij Klaas’ favoriete onderwerp: bouillonblokjes.

De meeste foodbloggers kiezen voor thema’s als ‘gezond’ en ‘goed’ eten. Waarom wordt er dan zoveel gebruik gemaakt van bouillonblokjes? Dit is mijns inziens niets meer of minder dan zout en E-nummers en 0,00001% vlees, vis of groente… Bij de Kookerij komen bouillonblokjes mijn keuken niet in. Ik wil graag dat mijn gasten bewust zijn van het enorme smaakverschil tussen vers getrokken bouillon en een blokje. En een goede soep is altijd gemaakt op basis van vers getrokken bouillon. Bouillon laten trekken kost natuurlijk tijd en dat hebben veel mensen tegenwoordig niet. Toch kost het niet zoveel tijd als je denkt. Het is jammer dat mensen denken dat het veel tijd en moeite kost want daarom maken ze het niet. Een vers getrokken bouillon zit barstensvol voedingsstoffen en heeft ongelooflijk veel smaak. Deze verse bouillons bevatten eiwitten en de mineralen calcium, magnesium en kalium uit de botten en het kraakbeen waar de bouillon van wordt getrokken, in een vorm die gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen. Naast de vele mineralen is bouillon ook rijk aan aminozuren die je immuunsysteem versterken. De gelatine uit de botten is goed voor je spijsvertering en het collageen geeft een boost aan haren en huid. Daarnaast bevat bouillon weinig calorieën. Bouillon is de basis van de keuken.”, aldus een passievolle Klaas van Winsen.

En daar laten we het voor deze eerste blog bij. We zouden willen zeggen: mail Klaas voor meer info over het maken van verse bouillon op klaas@kookerij.com. Doe er je voordeel mee!

Ook benieuwd naar de basis van het koken kookcursussen of losse kooklessen van de Kookerij? Kijk hier dan eens: https://kookerij.com/kookcursussen/

Meer info

Inclusief

Welkomstglas en amuse bij ontvangst, karaffen water en 2 drankjes naar keuze. Koffie of thee na het diner.

Datum
donderdag 29 juni 2017

Prijs
€ 69,50 per persoon

Tijden
18:30 – 22:00 uur

Natuurlijk kun je extra drankjes per glas bestellen. Betaling geschiedt middels factuur. Je kunt bij de Kookerij niet contant of per pin betalen. Wij rekenen hiervoor € 3,50 administratiekosten per factuur.

Prijs inclusief BTW

Meer weten?