Buiten activiteiten van de Kookerij

Ontdek de Bollenstreek. Tal van mogelijkheden om een buiten activiteit te combineren met heerlijk koken en eten!

All of our company cooking workshops and extra options are available in English, please contact us for a proposal in English.

De Keukenhof

Voorafgaand aan uw kookworkshop bij de Kookerij een bezoek brengen aan de Keukenhof, het kan! De Kookerij kan uw bezoek aan de Keukenhof nog leuker maken. Een rondleiding door het park, geniet van de bollenvelden rondom het park in een fluisterboot, of maak een fietstocht door de streek. U beleeft een onvergetelijke dag.  Groepsreserveringen zijn mogelijk vanaf 20 personen.

Streekmuseum Veldzicht

In Streekmuseum Veldzicht, gevestigd in boerderij Veldzicht (anno 1864) staan kruiden, bloembollen en blaarkop-koeien centraal. Hier wordt het agrarisch verleden van de streek belicht. In de late Middeleeuwen vormde Noordwijk het centrum van de kruidenteelt, zowel voor gebruik in de keuken als voor medicijnen. In het museum is een kruidenwinkel en voor de boerderij is een kruidentuin aangelegd. Of boek een kruidenwandeling onder leiding van een ervaren gids.

Space Expo, Noordwijk

Fascinerend om een echte satelliet te bekijken, om te ontdekken hoe een ruimtestation er van binnen uitziet, of om te zien hoe groot een raket in werkelijkheid is. Ruimtevaart museum Space Expo biedt u dit alles en meer. Wat dacht u van een ’luchtige’ rondleiding door de expositie samen met uw collega’s. Reken maar dat dit bedrijfsuitje niet snel vergeten wordt. Het is tevens mogelijk om met uw groep een bezoek te brengen aan ESA/ESTEC.

Noordwijks Museum, Noordwijk

Museum Noordwijk is gevestigd in een fraai behouden gebleven, 400 jaar oude, binnenduinse hoeve. Het pand dat onder monumentenzorg valt heeft eerst als visserswoning gediend en is later verbouwd tot boerderij. Jaarlijks worden hier zomer- en wintertentoonstellingen georganiseerd. U vindt in het museum een aantal stijlkamers ingericht naar de sfeer van Noordwijk rond de vorige eeuwwisseling compleet met bedstee, ‘plee’ van toen en de kostuums uit die tijd.

Torenbeklimming van de Oude Jeroenskerk te Noordwijk

Noordwijk heeft een prachtige oude dorpskern met daarbinnen twee belangrijke kerken. De toren van één daarvan, de Oude Jeroenskerk, kunt u beklimmen. Het uitzicht over Noordwijk en de Duin- en Bollenstreek is spectaculair. Te boeken met gids.
NB: alleen gedurende de maanden april t/m oktober op zaterdagen

Atlantikwallmuseum, Noordwijk

Het museum bestaat uit een museumbunker en het bunkercomplex in de nabijgelegen Noordduinen. Deze duinen werden eind 1940 ingenomen door de Duitse marine en deze legerde er bijna 200 soldaten. Voor deze soldaten moesten woonverblijven en meer gebouwd worden. Begin jaren ‘70 werden de bunkers afgesloten en onder het duinzand weggewerkt. Eén bunker bleef over. In deze bunker is nu de expositie te vinden. Te boeken met gids. NB: alleen gedurende de maanden mei t/m medio september op zondagen.

Katwijks Museum, Katwijk

Het Katwijks Museum ligt in het centrum van het oude vissersdorp van Katwijk en is gehuisvest in een ruim en recent uitgebreid complex. Een voormalige, monumentale rederswoning vormt hierbij de blikvanger. Het museum combineert een bijzondere collectie schilderijen van buitenlandse en Nederlandse schilders die aangetrokken werden door de kunstenaarskolonie Katwijk, met een fraaie verzameling lokale en streekgebonden bezienswaardigheden.

Museum de Zwarte Tulp, Lisse

Dit museum in het hart van Lisse is gehuisvest in een mooi gerestaureerd, oud gebouw dat vroeger als bollenschuur dienst deed. Het toont de geschiedenis van de Bloembollenstreek en het ontstaan en ontwikkeling van de bloembollencultuur.

Meer weten?