Kookworkshop Indonesisch = VOL!

Een kookworkshop in samenwerking met chef Rob van Gasselt, auteur van het kookboek ´Balistyle chef, koken met heimwee naar Bali´.

Vrijdag 16 maart maken we kennis met de Indonesische keuken. Je kunt hier alleen, samen of met een groep(je) voor inschrijven. We gaan verschillende authentieke Indonesische gerechtjes klaarmaken naar de recepturen van ´Balistyle chef´Rob van Gasselt. De workshop is onder begeleiding van Rob van Gasselt en chef de cuisine Klaas van Winsen. Een workshop voor mensen die houden van Indonesisch eten en het goed willen leren klaarmaken.

We gaan maken:
Atjar Ketimoen (vega)
Urab Buncis (vega)
Sateh Ajam (kip)
Sateh Maranggi (rund)
Oedang Base Badjak (garnaal)
Telor Masak (ei)
Atjar Mangga (zoetzuur van mango)

Klinkt goed? Ook fan van de Indonesische keuken? Kook mee!

Hoe verloopt de workshop? Welkom in onze ontvangstruimte met een feestelijk glas. Het ontvangst duurt een half uur en is bij de totale duur van het programma inbegrepen. Daarna maken we kennis met de chef. Hij vertelt kort iets over zichzelf en het verloop van de workshop en dan gaan we aan de slag. Iedereen krijgt bij aanvang een schoon keukenschort in bruikleen ter bescherming van de kleding. De chef begeleidt bij het maken van de gerechtjes. Na de workshop mailen we de gemaakte recepturen door.

Rob van Gasselt
heeft een passie voor koken sinds de middelbare school met eigen kookclubs. Door de jaren heen ontwikkelde hij een voorliefde voor de Aziatische keuken en legde zich toe op Indonesisch en met name Balinees. Door zijn vele reizen naar Indonesië en met name Bali door de jaren heen werden vrienden en bekenden met steeds grotere regelmaat vergast op rijsttafels en proeverijen van Indonesische oorsprong. Geïnspireerd door onder andere de Balinese chef-kok Lonny Gerungan is deze mede van belang geweest voor Rob’s culinaire ontwikkeling. Zijn liefde voor de Indonesische keuken resulteerde eind 2016 in een succesvol eigen kookboek ´Balistyle chef, koken met heimwee naar Bali’. Natuurlijk is dit boek te koop bij de Kookerij en kunt u dit aanschaffen tijdens de workshop.

Meer info

All inclusive
Welkomstglas bij ontvangst, de gerechten van de les, karaffen water en huiswijn, bier of frisdrank tijdens koken en diner.

Datum
vrijdag 16 maart 2018

Prijs
€ 69,50 per persoon all-in

Tijden
18:30 – 22:00 uur

Extra
Het Indonesische kookboek ‘Balistyle chef, koken met heimwee naar Bali’, van Rob van Gasselt is tijdens de kookworkshop aan te schaffen voor € 24,50 per boek.

De groepsgroottes van de particuliere kookworkshops variëren vanaf 10 tot circa 20 personen. Vanaf 10 personen heeft de workshop doorgang. U wordt hier tijdig over geïnformeerd. Prijs inclusief BTW

Meer weten?