Workshop worst maken

Verschillende soorten mooie ambachtelijke worst leren maken? Tijdens deze workshop leren we het stap voor stap.

Wat is lekkerder dan eigen gemaakte worst waarvan je precies weet wat erin zit? De oude Grieken en Romeinen begrepen al heel goed dat gemalen vlees in een darm een goede manier is om ook de minder courante delen van een dier te verwerken. Om er iets heel erg lekkers van te maken werd het worstmengsel gekruid naar smaak, gestopt en gebakken. Om het vlees nog langer te kunnen bewaren werd het met zout gepekeld en gedroogd. Salami ontleent zijn naam bijvoorbeeld aan het Italiaanse woord ‘salame’, dat gezouten vlees betekent.

Hoe verloopt de workshop?
Welkom in onze ontvangstruimte met een feestelijk glas. Het ontvangst duurt een half uur en is bij de totale duur van het programma inbegrepen. Daarna maken we kennis met de chef en gaan we aan de slag. Iedereen krijgt bij aanvang een schoon keukenschort in bruikleen ter bescherming van de kleding. We proeven verschillende soorten worst om onderscheid te kunnen maken en maken twee soorten droge worst (chorizo en een droge worst met kruiden en specerijen) en twee soorten verse worst (één met kruiden en specerijen en een worst naar eigen receptuur). We gaan het vlees kruiden en mengen, stoppen, afbinden en daarbij natuurlijk alle uitleg over hygiëne, fermenteren en drogen. De zelfgemaakte soorten worst gaan na afloop mee naar huis.

Meer info

All-inclusive
Feestelijk welkomstglas & amuse, alle overige drankjes tijdens de workshop: huiswijnen wit en rood, bier en frisdranken, karaffen water & koffie of thee afsluitend

Prijs
€ 78,50 per persoon all-inclusive

Tijdsduur
3,5 uur

Aantal personen
Vanaf 20 t/m 30 personen

Prijzen exclusief BTW.
U bepaalt zelf uw datum & aankomsttijd

Meer weten?