Kookworkshop met kookcompetitie ‘Masterchef’

Verse ingrediënten, professioneel keukengereedschap en uw vermogen om samen te werken. Dat is wat u nodig heeft bij het koken in competitieverband.

All of our company cooking workshops and extra options are available in English, please contact us for a proposal in English.

De professionele keuken is de perfecte plaats om inzicht te krijgen in de wijze waarop mensen werken. Waarom? De werkwijze van de verschillende deelnemers is aan de hand van hun gedrag op kantoor voorspelbaar, maar laat zich in de professionele keuken gemakkelijk duiden. Naast onze kookcompetitie ‘Masterchef’ biedt de Kookerij tevens bedrijfstrainingen die kunnen worden ingezet door bedrijven die een doelgerichtere organisatie willen creëren. Deze vormen een prachtig onderdeel binnen een (groter) trainingsprogramma.

Naast onze seizoenskookworkshops die al behoorlijk gericht zijn op samenwerking en teambuilding, kunt bij de Kookerij ook kiezen voor een EXTRA kookcompetitie-element ‘Masterchef’:

Kookcompetitie: Koken met een chefs-jury als in het TV programma ‘Masterchef’
het kookteam wordt onderverdeeld in verschillende teams. De teams aan één kookeiland koken met elkaar ‘tegen’ de andere teams. De chefs letten tijdens het koken bij hun beoordeling op verschillende zaken. Dit kan zijn: samenwerking, smaakkennis, hygiëne en presentatie op het bord, maar dit kunnen ook andere punten zijn. Aan het einde van de avond wordt elk kookteam aan een kookeiland, op vooraf de besproken punten beoordeeld door de  professionele chefs-jury en wordt er een winnend kookeiland uitgeroepen. De teamleden kunnen ook onderling worden beoordeelt. Het team leert op deze wijze te letten op samenwerking en andere relevante zaken. Een steile leercurve is gegarandeerd: men leert nu eenmaal het meest als iets leuk is!

Hoe werkt het?
Bij aankomst worden u en uw gasten ontvangen met een feestelijk welkomstglas en amuse. U krijgt eerst een algemene toelichting op het programma van onze chef(s). Vervolgens worden de deelnemers opgesplitst in verschillende teams om ‘tegen’ elkaar te koken. Hierna volgt de opdracht, bijvoorbeeld om als team goed te letten op samenwerking, smaak, hygiëne en presentatie. De deelnemers wordt uitgelegd dat ze door professionele chefs worden beoordeelt en dat ze goed moeten samenwerken om tot het beste eindresultaat te komen.

Na de mise-en-place en het koken gaat u steeds tussendoor steeds gezamenlijk aan tafel, om te genieten van de eigengemaakte gerechten en deze ook onderling goed door te proeven en te beoordelen.

Prijs voor de winnaars!
U kunt voor de winnaars, en natuurlijk ook als poedelprijs, kook-gerelateerde prijzen uitreiken als mooi, leuk of hilarisch aandenken aan het kook-event. Kijkt u hier voor onze give-aways

Meer info

All-inclusive
Feestelijk welkomstglas & amuse, karaffen water, alle drankjes: huiswijnen wit en rood, bier en frisdranken & koffie of thee na het diner

Prijzen
Kookworkshop menu 3-gangen + kookcompetitie ‘Masterchef’
€ 75,50 p.p.  inclusief feestelijk welkomstglas & amuse, karaffen water & koffie of thee na het diner, exclusief overige drankjes
€ 92,50 p.p. all-inclusive
Tijdsduur 4 uur

Kookworkshop menu 4-gangen + kookcompetitie ‘Masterchef’
€ 85,50 p.p.  inclusief feestelijk welkomstglas & amuse, karaffen water & koffie of thee na het diner, exclusief overige drankjes
€ 102,50 p.p. all-inclusive

Tijdsduur 5 uur

Aantal personen
Vanaf 20 t/m 120 personen

Prijzen exclusief BTW.
U bepaalt zelf uw datum & aankomsttijd

Zakelijke variaties

  • De wereld op zijn kop! Laat de directie met hulp van onze chefs gezellig koken voor de medewerkers en geniet samen van een heerlijk bereid diner.
  • U nodigt uw beste relaties uit in ons mooie restaurant en uw account-managers bereiden met hulp van onze chefs het diner. Teambuilding en relatiemarketing in één.
  • Kom eens koken met uw klanten en leveranciers. U zult merken dat het netwerken natuurlijker verloopt en de gesprekken veel geanimeerder zijn dan bij standaard netwerkbijeenkomsten.

Meer weten?