Teambuilding Kookcompetitie ‘Masterchef’

Uw collega’s gaan met elkaar de strijd aan om het beste resultaat te behalen. Hierdoor wordt het teamgevoel vergroot en ontstaat er een fanatieke wedstrijd. Een uitstekend middel om (nog) meer pit in uw organisatie te brengen en samen te gaan voor de 10!

Bij deze Teambuilding Kookcompetitie “Masterchef” gaat u in een creatieve keuken met een team van collega’s koken. Het samen werken aan heerlijke gerechten bevorderd het teamgevoel en zorgt voor een betere samenwerking tussen uw collega’s. Daarnaast geeft het wedstrijdelement een extra uitdaging aan het programma. Onze teambuildings-arrangementen worden gegeven onder begeleiding van onze culinair coaches. Zij hebben een passie voor koken en zorgen dat het eindresultaat een zo hoog mogelijke kwaliteit heeft. De teambuilding wordt afgesloten met een evaluatie, waarin we kijken welk team er het beste heeft gepresteerd en wat de hoogtepunten van de workshop zijn geweest. Er wordt gekookt in groepen van 8 tot 12 personen per kookeiland.

Doel van de kookcompetitie

Het kookteam wordt onderverdeeld in verschillende teams. De teams aan één kookeiland koken met elkaar ‘tegen’ de andere teams. De chefs letten tijdens het koken bij hun beoordeling op verschillende zaken. Dit kan zijn: samenwerking, smaakkennis, hygiëne en presentatie op het bord, maar dit kunnen ook andere punten zijn. Aan het einde van de avond wordt elk kookteam aan een kookeiland, op vooraf de besproken punten beoordeeld door de  professionele chefs-jury en wordt er een winnend kookeiland uitgeroepen.

Nadat de kookschorten om zijn, komt er een andere communicatie op gang. De neuzen gaan dezelfde kant op en ogen worden geopend. Koken als middel voor communicatie, dat is het uitgangspunt!

Onbeperkt drankenarrangement 

Gedurende het 4,5 uur durende programma is een onbeperkt drankenarrangement inbegrepen.

 • Ontvangst met koffie en thee en zoetigheden
 • De meest voorkomende frisdranken en vruchtensappen
 • Bier
 • Witte en rode huiswijn
 • Tafelwater
 • Koffie of thee met mokkaboontjes ter afsluiting

Programma

Wij serveren de deelnemers bij binnenkomst koffie of thee met zoetigheden. Na de formulering van de opdracht en uitleg van de beoordelingscriteria gaan de deelnemers aan de slag. De deelnemers bereiden een 4-gangen menu samen met elkaar. In elk team wordt een chef-kok aangewezen die verantwoordelijk is voor het behalen van een optimaal resultaat met zijn/haar team. Vanzelfsprekend worden de gerechten gezamenlijk aan tafel opgegeten.

Ook is er een quiz waarbij de culinaire kennis wordt getest.

Alle deelnemers krijgen na afloop een culinair aandenken mee naar huis.
Wij kunnen gedurende de dag of avond meerdere gezelschappen verwelkomen, houdt u hier alstublieft rekening mee.

Aanvullingen op het programma

 • Vergadering/presentatie voor aanvang v.a. € 15,00 p.p.
 • Naborrel per 1/2 uur € 7,00 p.p.
 • Engelstalige begeleiding € 2,00 p.p.
 • Wijnproeverij o.l.v. sommelier € 13,00 p.p.
 • Optreden bekende chef prijs op aanvraag

Giveaway voor uw collega’s

 • Kookerij kookschort € 10,50 p/s
 • Kookerij kookschort met opdruk € 18,00 p/s
 • Koksdoek met Kookerij logo €5,50 p/s

Meer info

All-inclusive
Ontvangst met koffie/thee en zoetigheden, karaffen water, alle drankjes: huiswijnen wit en rood, bier en frisdranken & koffie of thee na het diner

Prijzen
€ 110 p.p.  all-inclusive
Tijdsduur 4,5 uur

Aantal personen
Vanaf 8 t/m 120 personen

Prijzen zijn voor bedrijven exclusief BTW.
Datum en aanvang in overleg 7 dagen per week mogelijk!


Meer weten?