Workshop bonbons maken

Een workshop op hoog niveau maar zeer goed toegankelijk voor iedereen. Onder leiding van Peter Remmelzwaal: één van de beste chocolatiers van NL.

We gaan drie soorten bonbons maken: gianduja opspuiten voor de ene bonbon, de andere bonbon met onder andere amandelmarsepein gaan we op maat snijden en vullen met een ganache. En er wordt een vormbonbon gemaakt: we gaan caramel koken, de vorm inkleuren met cacaoboter, chocolade mouleren, uitharden, etcetera. We gaan alles handmatig doen, dus ook alle bonbons doorhalen met de hand. Er wordt chocolade getempereerd op marmer, hoe gaat dat in z’n werk en waarom doen chocolatiers dat?

Hoe verloopt de workshop?
Welkom in onze ontvangstruimte met een feestelijk glas. Het ontvangst duurt een half uur en is bij de totale duur van het programma inbegrepen. Daarna maken we kennis met Peter Remmelzwaal. Hij vertelt kort iets over zichzelf en dan gaan we aan de slag. Iedereen krijgt bij aanvang een schoon keukenschort in bruikleen ter bescherming van de kleding. Peter en chef de cuisine KLaas van Winsen begeleiden bij het maken van de bonbons. We proeven uitgebreid. Na afloop neemt iedereen een mooi doosje met de zelfgemaakte bonbons mee naar huis.

Peter Remmelzwaal
Toppatissier en -chocolatier Peter Remmelzwaal (27), is gefascineerd door het ambacht. Om het vak tot in de finesse te leren beheersen heeft hij in zowel binnen- als buitenland veel trainingen op zijn vakgebied gevolgd. Hij heeft zich onder andere gespecialiseerd in suiker- en chocoladekunst en ‘haute patisserie’. Peter Remmelzwaal heeft verscheidene prijzen in de wacht gesleept: het behalen van de 1e plaats ‘Gouden Gard 2008’, het winnen van de ‘Dutch Pastry Award 2012’ en ‘Beste patissier van Nederland 2012’. Hij is lid van het ‘Nederlands Patisserie Team’, waar alleen een selecte groep van beste patissiers van Nederland tot toe mag treden. Hij heeft onder andere ervaring opgedaan bij het internationale top-patisseriebedrijf ‘Huize van Wely’.

Meer info

All-inclusive
Feestelijk welkomstglas & zoete amuse, alle overige drankjes tijdens de workshop: huiswijnen wit en rood, bier en frisdranken, karaffen water & koffie of thee afsluitend

Prijs
€ 84,50 per persoon all-inclusive

Tijdsduur
3,5 uur

Aantal personen
Vanaf 20 t/m 40 personen

Prijzen exclusief BTW.
U bepaalt zelf uw datum & aankomsttijd

Meer weten?