Workshop vis fileren en bereiden

We gaan verschillende soorten vis zelf fileren en op meerdere manieren bereiden; pocheren, en ‘en papillotte’ klaarmaken. Een leerzame workshop!

Tijdens deze workshop gaan we verschillende vissen fileren en daarna op meerdere manieren bereiden onder begeleiding van chef de cuisine Klaas van Winsen.

Hoe verloopt de workshop?
Welkom in onze ontvangstruimte met een feestelijk glas. Het ontvangst duurt een half uur en is bij de totale duur van het programma inbegrepen. Daarna maken we kennis met de chef en gaan we aan de slag. Iedereen krijgt bij aanvang een schoon keukenschort in bruikleen ter bescherming van de kleding. We starten met het fileren van verschillende soorten vis, dit wordt gedemonstreerd en toegelicht. Daarna gaan we de vis op verschillende manieren garen; pocheren en garen in de Big Green Egg als oven ‘en papillotte’. We maken de vis in een voor- en hoofdgerecht klaar en sluiten af met een crème brulee als dessert. We gaan gezamenlijk aan tafel in het sfeervolle restaurant van de Kookerij, naast de keukens.

Tijdens de workshop gaan we deze vissen fileren (een halve vis per persoon) en bereiden: 
een rondvis en een platvis; zeebaars en schol.

Wenst u een 3-gangen diner en minder technische inhoud, dan kunt u kiezen voor een prachtig vis menu:
Voorgerecht: Schol met Oosterse groene bonensalade, soja en wasabi mayonaise
Hoofdgerecht: Wijting met een tomaten pistú, gegrilde portobello paddenstoel, gepofte cherrytomaatjes en paarse bloemkool
Dessert: Crème caramel met steranijs, koffie of thee  met mokkaboontjes

Meer info

All-inclusive
Feestelijk welkomstglas & amuse, alle overige drankjes tijdens de workshop: huiswijnen wit en rood, bier en frisdranken, karaffen water & koffie of thee afsluitend

Prijs
€ 78,50 per persoon all-inclusive

Tijdsduur
3,5 uur

Aantal personen
Vanaf 20 t/m 40 personen

Prijzen exclusief BTW.
U bepaalt zelf uw datum & aankomsttijd

Meer weten?