Voetbal en koken

VOETBAL, een hot item afgelopen weekend. In drie steden alle politiemachten op de been. Daar gaan we het maar niet over hebben, anders raken onze lezers misschien nog over de kook! Er staat wellicht een rustiger weekend voor velen op het programma. Als het weer nou een beetje meezit…

Ik, Fione den Outer, marketing & communicatiemedewerker bij de Kookerij. Moeder van 2 kinderen, kan redelijk koken en hou van (op)eten! Maar ik sport daarentegen veel om het er weer af te krijgen. Laatst gaf ik training aan het voetbalteam van mijn zoon. Omdat zij in de wedstrijd nog allemaal losse individuen zijn (leeftijd, 10 jaar) dacht ik, voordat ik begin, eerst maar eens uitleggen wat een team is óf moet zijn. En uitleggen dat er geen druk op wedstrijden hoeft te staan. Om in kooktermen te blijven. Ze zitten samen in een snelkookpan maar de stoom moet er wel geleidelijk uit anders ontploft de boel en kom je niet tot het juiste resultaat!

Allereest was het natuurlijk hilarisch dat ik als vrouw ‘de jongens’ voetbaltraining ging geven. Want ik kan niet eens een “panna” maken.  Ja, ja, die stigmatisering zit er bij jongens al vroeg ingebakken. Maar ik coach in mijn vrije tijd al jaren, maar dan wel bij hockey. Hetgeen volgens mijn zoon, echt niet op elkaar lijkt! Goed, ik startte de training met de vraag ‘wat is een team’? Het eerste antwoord was natuurlijk; een elftal! Euh ja, maar wat is een elftal dan? Poeh een moeilijke vraag. Uiteindelijk kwamen ze op, het voor mij belangrijkste woord, “samenwerken”. Ik ging verder met mijn relaas. Help elkaar zorg voor afspeelmogelijkheid, je kan het niet alleen! Of zoals Cruijff zei; Wat heb je nou liever? Eén goed 11-tal of 11 goede 1-tallen?

Teambuilding is het streven naar hechte samenwerking. Dat zegt de Van Dale. Maar het gaat natuurlijk om meer dan alleen maar samenwerken. Het gaat ook om sociale binding, vertrouwen, groepsdynamiek en efficiëntie binnen een groep mensen. En teambuilding is natuurlijk niet alleen van toepassing op sporten maar ook heel goed toepasbaar in het bedrijfsleven. Betere samenwerking tussen collega’s, verandering en sterkere binding van de teamleden omdat je uiteindelijk allemaal voor een bedrijf werkt. Zo is het toch ook met Ajax en Feyenoord? De winnaar laten we voor het gemak maar even buiten beschouwing. Aartsrivalen! Maar als het op Oranje aankomt spelen ze toch samen in een team en zijn de supporters allemaal één.

Teambuilding, koken, eten in een mooie balans
Als ultiem teambuilding event is het voor ons natuurlijk duidelijk dat dit een kookworkshop is. Daarin herken je dat je elkaar nodig hebt om tot een goed resultaat te komen, als team is er een duidelijke meerwaarde. Leer elkaar beter kennen en ontdek hoe je de samenwerking optimaliseert. Onze workshops zijn een interactieve mix van theorie, plezier, inzicht in jezelf en je collega’s. Niet voor niets is onze slogan, Kook. Leer. Proef. Beleef

Als teambuilding bij de Kookerij is food in meer of mindere mate een belangrijk onderdeel. Waarom? Lichaam en geest staan in verbinding met elkaar. Het één kan niet zonder het ander. Als je voornemens bent structurele veranderingen door te gaan voeren, moeten beiden naast elkaar bekeken worden. De Kookerij verzorgt de invulling van een mooi teambuildings programma in de vorm van een culinaire avond of middag. Een programma van gezamenlijk koken en eten laat zien waar de krachten en zwakten liggen in een team. Parallellen met de professionele topkeuken. Eén snelkookpan, waarin ieder zijn taak en eigen rol heeft. Goede communicatie, juist onder tijdsdruk zo belangrijk. Maar ook de presentatie van food (denk aan de opmaak van een gerecht) is in de professionele keuken een zeer belangrijk onderdeel van de belevenis en smaak.

In het bedrijfsleven kan je ook niet alléén scoren of winstgevend zijn, dit kan alleen met een team. En om er nog maar eens een in te gooien van Cruijff; winnen doe je met z’n allen! Misschien moet ik eens met het voetbalelftal van mijn zoon gaan koken….met of zonder stigma’s. Koken met jongens. Dan leren ze het wel, om als team te werken!

KOOK. LEER. PROEF. BELEEF

Meer informatie over zakelijke kookworkshops: https://kookerij.com/kookworkshops/zakelijk/
Een kookworkshop op maat? Stuur een mail naar info@kookerij.com

Meer blogs lezen kijk op: https://kookerij.com/blog/