Workshop bonbons maken

Samen met het beroemde internationale patisseriehuis Huize van Wely hebben we vijf workshops ontwikkeld. Deze zeer leerzame workshops zijn allen op open inschrijving; inschrijven kan alleen, samen of
met een groepje. Wacht niet te lang, vol = vol

Vrijdag 13 maart bonbons maken met Huize van Wely

Bonbons maken met topchocolatier Pieter Booij en zijn team

Welkom in onze ontvangstruimte met een feestelijk welkomstglas en amuse, waarna we kort iets vertellen over het verloop van de avond. Het ontvangst duurt een half uur en is bij de totale duur van het programma inbegrepen. U krijgt bij aanvang een schoon keukenschort in bruikleen ter bescherming van uw kleding.

Hierna nemen we u mee naar de kookeilanden in de keukens. Deze exclusieve masterclass staat onder leiding van chocolatier Pieter Booij; founding father van het internationale patisserie- en chocolateriehuis Huize van Wely sinds 1922, en twee van zijn topchocolatiers: Michel van Engelen en René Rootselaar. Zij zullen u begeleiden bij de bereiding van een aantal van de beroemde handgemaakte bouchées van Huize van Wely. Bouchées zijn grote mondvullende (bouche in het Frans), bonbons. We gaan het interieur, de binnenkant van de bonbons maken en aanvullend het exterieur, de buitenkant. Het exterieur maken we door de bouchées handmatig door te halen. Het exterieur van een bonbon hoort zo dun mogelijk te zijn. Het is tenslotte bedoeld om het interieur naar de mond te brengen. Ook maken we een bonbonière van chocolade. We proeven alles uitgebreid. Het eindresultaat en de recepturen neemt u mee naar huis.

Choco-college
We werken met chocolade van hoge kwaliteit. Maar hoe herken je goede chocolade? Wat zijn de verschillen? U krijgt natuurlijk een klein chocoladecollege.

Chocolade
Wist u dat de cacao in chocolade, vooral in de pure chocolade variant, verschrikkelijk veel werkzame stoffen bevat die goed voor ons zijn? Hoogwaardige chocolade zoals deze, bevat anti-oxidanten die onder meer tegen hart- en vaatziekten beschermen en zelfs ontstekingsremmend werken. Het verhoogt het serotonine- en endorfinegehalte in de hersenen en kan de gemoedstoestand verbeteren door de theobromine en fenylethylamine die erin zitten. Stofjes die onze hersenen ook aanmaken als we verliefd zijn.

Over Pieter Booij, Huize van Wely sinds 1922
Toppatissier en -chocolatier Pieter Booij is founding father van Huize van Wely sinds 1922. Eind jaren ’60 kwam hij aan het roer van dit bedrijf te staan en door zijn innovatieve en destijds totaal nieuwe visie op het gebied van patisserie- en chocolaterieproducten, maar ook verpakking, winkelinterieur en meer, heeft dit bedrijf zijn internationale faam verworven. Pionier in een land dat nog nauwelijks patisserie kende. Alle meer dan 500 producten van Huize van Wely (patisserie, chocolaterie en glacerie – ijs),  worden handmatig, in house, in Noordwijk gemaakt. Daarmee is dit bedrijf uniek en staat het nog steeds op eenzame hoogte. Eerlijke, pure producten: geen kunstmatige geur- of smaakstoffen, geen conserveringsmiddelen.

Huize van Wely heeft, naast het moederbedrijf in Noordwijk waar de keukens zich bevinden, twee vestigingen in Amsterdam, één in Heemstede en twee in Jakarta, Indonesië. 

Praktische informatie

Inclusief
Ontvangst met welkomstglas en amuse, waters, twee drankjes naar keuze & afsluitend koffie of thee. Het eindresultaat en de recepturen neemt u mee naar huis

Datum
Vrijdag 13 maart

Prijs
€ 76,50 per persoon

Aantal deelnemers*
Vanaf 20 t/m 40 personen

Tijdsduur
3,5 uur

18:30 – 22:00 uur

* NB  de workshop gaat door bij voldoende aanmeldingen, dit zijn minimaal 20 deelnemers

Reserveert u met een groep van minimaal 8 personen of groter dan werkt u aan uw eigen kookeiland  

Prijs
inclusief BTW

Meer weten?