Workshop profiteroles & croque-en-bouche maken

Samen met het beroemde internationale patisseriehuis Huize van Wely hebben we vijf workshops ontwikkeld. Deze zeer leerzame workshops zijn allen op open inschrijving; inschrijven kan alleen, samen of
met een groepje. Wacht niet te lang met inschrijven, de workshops zijn populair en daarmee snel vol. We kijken uit naar uw inschrijving!

Vrijdag 25 september Haute Patisserie met Huize van Wely

Pièces montées uit franse school leren maken met toppatissiers

Welkom in onze ontvangstruimte met een feestelijk welkomstglas en amuse, waarna we kort iets vertellen over het verloop van de avond. Het ontvangst duurt een half uur en is bij de totale duur van het programma inbegrepen. U krijgt bij aanvang een schoon keukenschort in bruikleen ter bescherming van uw kleding.

Hierna nemen we u mee naar de kookeilanden in de keukens. Deze exclusieve masterclass staat onder leiding van Pieter Booij, founding father van het internationale patisserie- en chocolateriehuis Huize van Wely, sinds 1922, samen met toppatissiers Joost Rotteveel en Robin Hoedjes. Zij zullen u begeleiden bij de bereiding van  beroemde ‘pieces montées’, een profiterole en croque-enbouche, van oorsprong uit de Franse haute patisseriekeuken. Beiden zijn zeer bewerkelijke producten. Buiten dat het veel preciesie werk is, komt het ook op de precies juiste verhoudingen in recepturen, en temperaturen aan. We proeven alles uitgebreid. Het eindresultaat en de recepturen neemt u mee naar huis.

De geschiedenis van profiteroles en croque-en-bouche
Beiden zijn beroemde desserts uit de Franse haute Patisserie en zijn pièces montées’ oftwel opgebouwde stukken. Beiden bestaan uit soesjes. Een croque-en-bouche oftewel croquembouche (‘Croque en bouche’, knispert in de mond) wordt vaak bij grootse feesten geserveerd. Het is een hoge kegel van soesjes die gevuld zijn met room of crème, die met karamel vermengd zijn. De croque-en-bouche wordt traditioneel afgewerkt met gesponnen suiker, indien de luchtvochtigheid dit niet toelaat, met draden karamel. Bij een proditerole worden de soesjes traditioneel bijeen gehouden door zachte merengue, eiwitschuim en worden overgoten met chocolade.

Huize van Wely sinds 1922
Alle meer dan 500 producten van Huize van Wely sinds 1922 (patisserie, chocolaterie en glacerie – ijs),  worden handmatig, in house, in Noordwijk gemaakt. Daarmee is dit bedrijf uniek en staat het nog steeds op eenzame hoogte. Eerlijke, pure producten: geen kunstmatige geur- of smaakstoffen, geen conserveringsmiddelen.

Huize van Wely heeft, naast het moederbedrijf in Noordwijk waar de keukens zich bevinden, twee vestigingen in Amsterdam, één in Heemstede en twee in Jakarta, Indonesië. 

Praktische informatie

Inclusief
Ontvangst met welkomstglas en amuse, waters, twee drankjes naar keuze. Het eindresultaat (wat over is) en de recepturen neemt u mee naar huis

Datum
Vrijdag 25 september

Prijs
€ 76,50 per persoon

Aantal deelnemers*
Vanaf 20 t/m 40 personen

Tijdsduur
3,5 uur

18:30 – 22:00 uur

* NB  de workshop gaat door bij voldoende aanmeldingen, dit zijn minimaal 20 deelnemers

Reserveert u met een groep van minimaal 8 personen of groter dan werkt u aan uw eigen kookeiland

Prijs inclusief BTW

Meer weten?